Rundvleesschotel met mais, recept van de Kaapverdische eilanden
4 personen
500 g rundvlees in blokjes
500 g gedroogde maïskorrels
1 ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
3 - 4 zoete aardappelen
4 - 5 worteltjes
1 eetlepel palmolie
malaguetta
Laat de maïs een nacht weken. Kook de maïs de volgende dag in ruim water. Voeg na een uur het vlees, de uitjes, de knoflook en de chilipepertjes toe met wat zout. Schenk er zoveel water bij dat alles ruim onderstaat en breng dit aan de kook. Snijd de zoete aardappelen en de worteltjes in blokjes. Voeg deze met de palmolie na anderhalf uur stooftijd toe aan het vlees. Breng het gerecht na een totale stooftijd van drie uur op smaak met wat malaguetta en voeg indien nodig wat zout toe. Dien dit gerecht heet op.
Variatie: Gebruik roodbaarsfilet in plaats van rundvlees en voeg dan ook wat verse tijm toe.
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
maandag 7 september 2009
Cachupa Rica
Gepost door @nne op 15:18:00
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten