donderdag 3 september 2009

Samen

Presentatie methodiekboekje en DVD: ‘Zoet & Zout: Culturen en generaties verbinden met culinair erfgoed en theater’, op woensdag 9 september 2009, om 15.00 uur in Theater de Regentes in Den Haag.

Zoet & Zout was van oktober 2008 t/m februari 2009 een succesvol project met verhalen en eetrituelen van bewoners uit Amsterdam Nieuw West onder artistieke leiding van Karolina Spaic en Sebo Bakker van het ZID Theater. Over deze aanpak is het methodiekboekje en DVD ‘Zoet & Zout: Culturen en generaties verbinden met culinair erfgoed en theater’ ontwikkeld.

Ruim 40 deelnemers, jong en oud en van verschillende achtergronden, wisselden op theatrale wijze en in de aanwezigheid van ruim 300 wijkbewoners, hun culinaire tradities en verhalen uit op de feestelijke presentatie in Theater de Meervaart. Het boekje en de film gaan in op het proces. Wat is er van geleerd? Hoe pak je zoiets aan? Maar nog belangrijker vertelt het over de (positieve) gevolgen die het heeft gehad voor de bewoners zelf.

ZID Theater produceert multimedia voorstellingen, projecten en festivals. Vanuit de thuisbasis in Amsterdam Nieuw West, opereert ZID zowel op buurt/ stad als op internationaal niveau. De ambitie is om kunst, cultuur en samenleving met elkaar te verbinden. Hiervoor gebruikt ZID een multimediale, interculturele en intergenerationale aanpak.

Op 9 september presenteren het ZID Theater en Stichting Lize het methodiekboekje en de film over het community-art project ‘Zoet & Zout’ in Theater de Regentes in Den Haag. Sten Fierant van de Wijkalliantie is presentator van de middag. Tijdens de presentatie wordt de film getoond en vindt er een gesprek met de deelnemers aan het project plaats. Vervolgens krijgen (o.v.b.) Tweede Kamerlid Samira Bouchibti en wethouder Rabin Baldewsingh het eerste exemplaar uitgereikt door Fouad Sidali, de stadsdeelwethouder van Amsterdam Bos en Lommer.

Geen opmerkingen: